Kaatopaikkani "Herää pahvi, nyt on tosi kyseessä!" :)

Mainettaan paremmat partavauvat

Katselin taannoin YouTubesta Rebel Median videota, jossa julistettiin ruotsalaisten olevan väkilukuun suhteuttaen maailman raiskausintoisinta kansaa. Tämä tieto tuli minulle täytenä yllätyksenä.

Pääni täyttyi hetkessä mielikuvista Malmösta, joissa veikeät partavauvat mellastavat iloisesti menemään kylväen käsikranaatteja oikealle ja vasemmalle. Paikallisen vastaanottokeskuksen välitön läheisyys alkoi taas ahdistamaan. Sitten muistin Islamin suhtautuvan homoseksuaalisuuteen varsin kielteisesti ja päättelin, että näin ollen miehenä tuskin olen vaarassa joutua raiskauksen uhriksi. Rauhoituin. Päätin harrastaa hieman lähdekritiikkiä ja tutustua kyseisellä videolla viitattuun tilastoon.

Valetta! Media oli taas kerran syöttänyt minulle pajunköyttä. Selitys Ruotsin kärkiasemalle johtui yksinkertaisesti poikkeavasta tavasta tilastoida raiskauksia - joka selitetään täällä - eikä pakolaistulvasta. Raiskaukset ovat tilaston valossa myös todella harvinaisia, vain reilusti vajaa prosentin kymmenesosa ruotsalaisista raiskataan vuosittain, tjsp.

Kadulla kuulee toisinaan kerrottavan, miten ulkomaalaistaustaiset miehet syyllistyvät pääkaupunkiseudulla kantaväestöä useammin raiskauksiin. Nopealla googletuksella löytämäni tilaston pohjalta, väite ei pidä paikkaansa. Ulkomailla syntyneiden lukumääräinen osuus vuotuisista raiskaussuoritteista ylitti Suomessa syntyneiden osuuden ainoastaan käsitellyn jakson viimeisinä vuosina.

Ulkomaalaistaustaisten henkilöiden suhteellinen yliedustus ei ole sinällään merkittävä seikka, juurikin siitä syystä, että raiskauksia sattuu hyvin harvoin. Helsingissä ei tilaston valossa tapahtunut edes yhtä raiskausta viikkoa kohden, ts. ns. raiskauskulttuurin kitkeminen ulkomaalaistaustaisesta väestöstä ei vähentäisi pääkaupungissamme tapahtuvia raiskauksia kuin joitain kymmeniä vuodessa. Käsittääkseni edes feministit eivät ole katsoneet tarpeelliseksi erikseen kampanjoida vastustaakseen maahanmuuttajien suorittamia raiskaustoimenpiteitä.

Halla-aho on Facebookissa kirjoittanut useaan otteeseen irakilaistaustaisten maahanmuuttajien heikosta työllistymisasteesta. Asiantuntija kuitenkin kommentoi taannoin yli puolen Irakista tulleista työllistyvän 7-9 vuodessa. Tämä tarkoittaa sitä, että kun partavauva työllistyy, työllistyy tämä suunnilleen tuplasti normaalia vauvaa nopeammin. Tämä on suhteellisen merkittävä tekijä, kun mietitään sukupolvien välisiä huoltosuhteita. Olen aiemminkin sivunnut sitä, miten uusien sukupolvien maahantuonti on edullisempaa kuin niiden synnyttäminen ja kasvattaminen.

Ehkä eniten tässä koko kuviossa kuitenkin risoo se, miten valtamedia käyttää pakolaisten hätää hyväkseen. Mainosrahan toivossa tapahtuva vääristely ja poliittisten agendojen innoittama julkisen keskustelun sensurointi on lyhytnäköistä. Laillista se kyllä on, mutta eettisesti hyvin arveluttavaa. Sananvapaus on monelle suomalaiselle iso asia ja maamme korruptiovapaa media on ollut jotain, jolla olen ulkomailla vieraillessani voinut ylpeillä. On väärin, että närkästys tästä arveluttavasta kehityksestä lankeaa osin juuri pakolaisten niskaan, aivan kun heillä ei olisi ongelmia jo ennestään.

Käsitelläkseni asiaa vielä lyhyesti sukupuolten välisen tasa-arvon näkökulmasta, todettakoon, että naiset ja lapset ovat aina olleet merkittävä voimavara yhteisöjen toipuessa katastrofeista, väestöpohjan uudelleen rakentamiseen tarvitaan vain suhteellisen pieni määrä miehiä. Kun huomioidaan, että valtaosa sodan välittömistä (kuolon)uhreista on miehiä, on ymmärrettävää, että valtaosa maahamme pyrkivistä pakolaisista on nimenomaan miehiä. "Naiset ja lapset ensin"-ajattelu on aikansa elänyttä ja seksististä. Naisia tarvitaan siellä missä on hätä, ei täällä hyvinvointivaltiossa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän aleksin kuva
Aleksi Tiensuu

Kappas, päivän uutisissa sanotaan poliisinkin sitten lähteneen salailun polulle. Alkaa mennä aika kummalliseksi. No, asioiden piilottelu jos mikä herättää luottamusta.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Ulkomailla syntyneiden lukumääräinen osuus vuotuisista raiskaussuoritteista ylitti Suomessa syntyneiden osuuden ainoastaan käsitellyn jakson viimeisinä vuosina".

Kun otetaan huomioon, että heidän osuutensa väestöstä tuon tilaston viimeisenä vuonna 2007 oli 8 % ja heidän osuutensa raiskauksista 60 %, yliedustus tuossa tilastossa on suunnilleen 8-kertainen.

Mitä työllistymiseen tulee, olisikohan tuon asiantuntijan teksti ollut ylimalkaisuudessaan vähän tarkoitushakuista. Työ- ja elinkeinoministeriön julkaisu 6/2014 "Maahanmuuttajien työllistyminen" kertoo, että 24 kk kuluessa työllistämistoimenpiteista Lähi-Idästä tulleiden työllisyysaste jää 25 % tasoon ja Afrikasta tulleiden 30 % tasoon.

Käyttäjän aleksin kuva
Aleksi Tiensuu

Enkö mä juuri seuraavassa tekstilaatikossa maininnut, että suhteellisella yliedustuksella ei ole juuri merkitystä, koska raiskauksia sattuu sen verran vähän. Eli kun me jaetaan nuo raiskaukset 28kpl ulkomaalaistaustaisten henkilöiden lukumäärällä Helsingissä 46 888, päästään taas sinne reilusti alle prosentin kymmenesosaan. (Tämä siis vuoden 2006 lukujen mukaan)

En näe kyseisen asiantuntijalausunnon ja työ- ja elinkeinoministeriön julkaisun välillä mitään ristiriitaa.

Käyttäjän huhtalatuomas kuva
Tuomas Huhtala

Kenelle sillä ei ole merkitystä? No sinulle ei ainakaan...
"Sitten muistin Islamin suhtautuvan homoseksuaalisuuteen varsin kielteisesti ja päättelin, että näin ollen miehenä tuskin olen vaarassa joutua raiskauksen uhriksi. Rauhoituin."

Käyttäjän aleksin kuva
Aleksi Tiensuu Vastaus kommenttiin #5

No siis, jos suunnilleen 1/2000 ulkomaalaistaustaisesta henkilöstä suorittaa vuodessa raiskaustoimenpiteen, niin vähän paha sillä on mielestäni lähteä värittämään koko joukkoa suhteellisen vertauksen kautta.

Suomessa syntyneet sekä ulkomaalaistaustaiset miehet raiskaavat hyvin harvoin. Ulkomaalaistaustaiset useammin, silti hyvin harvoin.

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola Vastaus kommenttiin #9

Onpa naisia väheksyvää tekstiä. Irakin kansalaisista tuomion on saanut seksuaalirikoksista vuosina 2010 -2013 noin prosentin verran. Silloin Irakin kansalaisia oli maassamme noin 6000. Nyt luvut ovat aivan toiset. Jo noina mainitseminani vuosina irakilaiset saivat ulkomaalaisista absoluuttisestikin eniten tuomioita seksuaalirikoksista. Somaleja oli sentään Suomessa tuolloin vielä enemmän. Kyllä nyt maamme kansoittavat nimenomaan seksuaalirikoksissa kunnostautuneet. Nyt sitten poliisia on kielletty kertomasta rikoksista. Miksiköhän?

Käyttäjän aleksin kuva
Aleksi Tiensuu Vastaus kommenttiin #16

Anne Mikkola, voisitko esittää lähteet väittämillesi.

Blogitekstissäni en käsitellyt seksuaalirikoksia vaan raiskauksia, joiden uskallan olettaa olevan seksuaalirikosten osajoukko.

Käsittääkseni poliisia ei ole kielletty kertomasta rikoksista, vaan heidät on ohjeistettu vaikenemaan rikoksesta epäillyn etnisestä taustasta. Jos sinulla on aiheesta parempaa tietämystä, niin linkkaa nyt sitten sitäkin.

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola Vastaus kommenttiin #17

Tilastokeskus raportoi vuosilta 2010 - 2013 rikokset tyypeittäin kansalaisuuden mukaan. Julkista tietoa ja löytyy netistä, stat.fi:n alta. Googlella löytyy helposti paljonko Suomessa on ollut noina vuosina mitäkäkin kansallisuutta. Ehkä kirjoitan tuosta sitten ensimmäisen blogini.

Käyttäjän aleksin kuva
Aleksi Tiensuu Vastaus kommenttiin #18

Taidan itsekin jatkossa siirtyä tähän "löytyy Googlella"-lähestymistapaan, niin ei pääse kanssakeskustelijoille syntymään vapaa-ajan ongelmia.

Käyttäjän aleksin kuva
Aleksi Tiensuu Vastaus kommenttiin #18

Eipä sillä, että näitä vanhoja blogeja ketään enää lukee, mutta siltä varalta, että joku kiinnostunut sattuu sattumaan paikalle, tämä Annen lupailema blogitus aiheesta löytyy: http://annemikkola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/205237...

Käyttäjän huhtalatuomas kuva
Tuomas Huhtala

"Kadulla kuulee toisinaan kerrottavan, miten ulkomaalaistaustaiset miehet syyllistyvät pääkaupunkiseudulla kantaväestöä useammin raiskauksiin. Nopealla googletuksella löytämäni tilaston pohjalta, väite ei pidä paikkaansa. Ulkomailla syntyneiden lukumääräinen osuus vuotuisista raiskaussuoritteista ylitti Suomessa syntyneiden osuuden ainoastaan käsitellyn jakson viimeisinä vuosina."

Muistitkohan nyt ottaa huomioon, että ulkomaalaiset edustavat vain ~10% Helsingin väestöstä?

"Halla-aho on Facebookissa kirjoittanut useaan otteeseen irakilaistaustaisten maahanmuuttajien heikosta työllistymisasteesta. Asiantuntija kuitenkin kommentoi taannoin yli puolen Irakista tulleista työllistyvän 7-9 vuodessa."

Mutta kuinka kauaksi aikaa? Tilastokeskuksen lähteen mukaan luku on 23%: http://www.suomenperusta.fi/wp-content/uploads/201...

Käyttäjän aleksin kuva
Aleksi Tiensuu

Ottaen huomioon, että blogituksen heti seuraavassa kappaleessa jo kommentoin tuota suhteellista yliedustusta ja sittemmin vastasin varsin saman tyyppiseen kommenttiin, niin... muistin.

Linkittämältäsi kuvalta puuttuu konteksti.

Käyttäjän aleksin kuva
Aleksi Tiensuu Vastaus kommenttiin #8

Luvut ovat käsittääkseni aikalailla samanmoisia, joita Halla-aho on esittänyt. En näe kyseisen lähteen ja blogitekstissä linkittämäni asiantuntijalausunnon välillä mitään ristiriitaa.

Käyttäjän huhtalatuomas kuva
Tuomas Huhtala Vastaus kommenttiin #11

Ei siinä varsinaisesti ristiriitaa olekaan. Se vain antaa ilmiöstä väärän kuvan.

Käyttäjän huhtalatuomas kuva
Tuomas Huhtala

"Naiset ja lapset ensin"-ajattelu on aikansa elänyttä ja seksististä. Naisia tarvitaan siellä missä on hätä, ei täällä hyvinvointivaltiossa.

Naisia ja lapsia ei siis kuole sodissa lainkaan?

Käyttäjän aleksin kuva
Aleksi Tiensuu

Älä nyt ole naivi. Kappaleen pointti on siinä, että miehet ovat välittömämmässä vaarassa menettää henkensä ja näin ollen on ihan ymmärrettävää, että valtaosa turvapaikanhakijoista on nimenomaa miehiä. Aivan kuten siinä jo muistaakseni lukikin.

Käyttäjän huhtalatuomas kuva
Tuomas Huhtala

Ja naisista tulee Isiksen seksiorjia kun nämä vellihousut karkaavat länteen, profit?

Käyttäjän aleksin kuva
Aleksi Tiensuu Vastaus kommenttiin #12

En osaa ottaa kantaa kuinka yleistä tälläinen seksiorjuus on. Valitettavaa se toki on.

Onko sinun nähdäksesi miehillä synnynnäinen tai kultturellinen velvollisuus puolustaa vieraiden naisten hyvinvointia uhraamalla henkensä?

Matti Motti Vastaus kommenttiin #14

Vieraita naisia? Meille vieraita ovat pakolaiset, tosin heistä naisia murto-osa. Kannattaa tutustua moderniin sotimiseen, sen uhreihin ja raiskaamiseen sodankäynnin muotona. Nämä miehet ihan lehdissä raportoidun mukaan myyvät asuntonsa, lähtevät sillä rahalla karkuun ja vaimo jää, koska raha ei riittänyt vaimon matkaan. Sankari.

Minulla on ollut unelma rauhasta Lähi-idässä 40 vuotta. Toivottavasti se syntyy tällä tavalla. Muuten kaikki menee hukkaan. Toivottavasti nämä ihmiset täällä osaavat elää rauhassa.

Yhteiskuntasopimuksesssa, jolla vauraus on luotu, synnytetään kansalaisille oikeuksia ja velvollisuuksia. Velvollisuudet vain ovat unohtuneet ja oikeudet ovat laajentuneet koskemaan kaikkia.

Yhteiskuntasopimuksessa yksilölle syntyy pahimmassa tapauksessa velvollisuus uhrata itsensä yhteisen hyvän puolesta, olkoon vaikka omaan viiteryhmään - kansaan tms. - kuuluvien naisten ja ennenkaikkea lasten puolesta. Autamme kyllä vieraitakin - pakolaisia.

Pakolaisten virrassa - ja jopa auttamisessa - on viimekädessä kyse äärimmäisestä itsekkyydestä niin absurdilta kuin se kuulostaa. Kuten yksi kotimainen auttaja kirjoitti RASMUKsen nettisivustolla (vapaa mukaelma): "Luuletteko minun jäävään SUomeen, jos Venäjä hyökkää? Pitäisikö minun uhrata henkilökohtainen onneni taistelemalla ja sitten vielä uudestaan olemalla vuosikausia jossain pakolaisleirillä aavikolla?

Vastaukseni on kyllä. Yhteiskunnan jäsenenä ja sen suojaa sekä etuuksia nauttineena meillä on velvollisuus auttaa toisiamme. Muuten homma ei toimi ja elintaso romahtaa kaikkialla.

Tasa-arvo ei toteudu, miehillä on enemmän velvollisuuksia.
Tosiasiassa kurdinaisetkin taistelevat ISISiä vastaan.

Itse blogin pointti, Lähi-idän miehet ovat rajusti yliedustettuja raiskauksissa (erityisesti ns puskaraiskauksissa), mutta silti vain äärimmäisen harva tulija raiskaa, meni monelta ohi. Olisi silti sopivaa kysyä somaliyhteisöltämme, mitä he voisivat omalta osaltaan asialle tehdä. Kysyttiinhän meiltäkin, mitä voimme juoppoudelle tehdä - vaikka juoppoja on vain pieni osa suomalaisista. Mutta ei, ongelma kiistetään.

Ja muistetaan uhrit: jokainen raiskaus on liikaa. Sen "värinän" lisääntymisen pelkoahan riskialueilta tulevien miesten myötähän moni huutaa. Syyttä?

Käyttäjän aleksin kuva
Aleksi Tiensuu Vastaus kommenttiin #20

Otin itseasiassa asiakseni tutustua sodan uhreihin siinä vaiheessa, kun mieleeni tuli kirjoittaa tämä blogitus. Ihan siltä varalta, kun aavistelin uhrin käsitteenä olevan sen verran laaja, että sen ympärillä voi filosofiseerata vähän sitä jos tätä. Nähdäkseni oli kuitenkin suhteellisen yksiselitteistä, että sodan välittömän kuolonuhrit ovat pääosin miehiä. Tietysti kivaa on vain harvalla.

Mielestäni esimerkiksi SlutWalk on tapahtumana jossain määrin sopimaton, oletuksella että sen ideana on todellakin sivistää miehiä siitä, että raiskaaminen on väärin. Ongelma on olemassa, mutta se on niin äärimmäisen pieni, että valtaväestön syyllistäminen on täysin perusteetonta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Hienoa, että jotkut vielä osaavat ajatella omilla aivoillaan ja jopa kertoa siitä. Surkuhupaisinta on somessa esiintyvä taivastelu tuosta Ruotsin ykkössijasta maailmassa, kun se poikkeuksetta mielletään johtuvaksi mamujen suuresta väestöosuudesta.

Harvat osaavat huomioda Ruotsin tilaston rakettimaista kohoamista välittömästi sen jälkeen kun lainsäädännössä määriteltiin uusiksi rikosnimikkeet.

Ja peukutan ennen kaikkea tuota korostamaasi harvinaisuutta. Kun ihmiset ovat tottuneet katselemaan erilaisia kansantaloudellisia tilastoja, joissa yleensä yhden prosentin tai joskus jopa prosentin kymmenyksen heilahdus tarkoittaa merkittävää trendiä, niin on vaikea ymmärtää, että harvinaisten tapahtumien kohdalla tilastot voivat prosentuaalisesti helposti heilahdella kymmeniä, jopa satoja prosentteja puoleen ja toiseen ilman, että sillä on mitään trendinomaista todellisuuspohjaa.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Aleksi taitaa olla näitä Alla-olla tyyppejä tyyliin tämähän on naurun asia tämä oletettu raiskailu tai näytä lähde siinä tapauksessa, että ahdistaa.
Mene Pispalaan johonkin saunaan jorisemaan.

Käyttäjän aleksin kuva
Aleksi Tiensuu

Raiskaus on vakava rikos, vastenmielinen ja tuomittava tapahtuma, mutta ei siitä kannata ahdistua ilman syytä tai kannattaa ainakin ahdistua sillai sopivassa mittakaavassa.

Mitä Pispalan saunoista suosittelisit?

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

Kirjoitin lupaamani blogin, mutta se ilmeisesti näkyi blogivirrassa vain hetken. Välillä se löytyy nimelläni, välillä ei. Laitan siksi tähän pyydetyt lähteiden linkit, niin jokainen voi itse tehdä omat johtopäätöksensä.

Tilastokeskuksen rikostilastot kansallisuuden mukaan: http://pxnet2.stat.fi/PXWeb/pxweb/fi/StatFin/StatF...

Kansalaisuuksien määrät vuonna 2012 helpoiten tästä:

http://www.vaestoliitto.fi/@Bin/3034711/m%C3%A4%C3...

Toimituksen poiminnat