Kaatopaikkani "Herää pahvi, nyt on tosi kyseessä!" :)

Olen rakastunut veljeeni

Kyseessä ei ole uusi asia, olemme olleet pari suunnilleen koko aikuisikämme ja tämä on ollut lähes alusta asti lähipiirimme tiedossa, emmekä ole pyrkineet peittelemään asiaa millään tavoin myöskään ns. ulkopuolisilta. Koskaan aikaisemmin emme kuitenkaan ole nostaneet asiaa julkiselle foorumille.

Homouden ja tämänkaltaisen insestin hahmottaminen samassa paketissa vaikuttaa olevan ihmisille huomattavan haasteellista. Homouteen suhtaudutaan nykysuomessa noin yleisesti ottaen hyvin, mutta siinä vaiheessa kun paljastumme veljeksiksi, syntyy mielenkiintoisia tilanteita, kun ihmiset eivät kykene purkamaan tekijöihin sitä, mitä on insesti, miksi se herättää negatiivisen tuntemuksen, millaisessa asetelmassa se on väärin ja milloin taas ei.

Päätimme nostaa asian esille julkisella foorumilla sen johdosta, että olemme tulleet ikään, jossa ihmiset yleensä perustavat perheen.  Perinteisistä homo- ja lesbopareista poiketen, parisuhteen rekisteröiminen ei ole meille mahdollista ja näin meillä ei myöskään ole parina mahdollisuutta adoptioon. Lähestymistapoja lapsen tai lasten hankintaan on toki lukuisia. Haluaisimme kuitenkin tarjota kodin lapselle vailla vanhempia, mutta emme haluaisi lapsen joutuvan taistelemaan meidän taisteluamme yhteiskunnan suvaitsemattomuutta ja yksilöiden, no, yksinkertaisuuden aiheuttamaa suvaitsemattomuutta vastaan. Vaikea tilanne.

Mielestämme oikeus rekisteröidä parisuhde tulisi laajentaa myös samaa sukupuolta olevien sisarusten ja sisarpuolien välille.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (102 kommenttia)

Vieras (nimimerkki)

Minä taas rakastan isääni ja hän on rakastunut minuun.

Käyttäjän topiassalonen kuva
Topias Salonen

Mitä serkumpi, sitä herkumpi :p

(Ja tämä oli lähinnä yleinen heitto, ei oma kantani!)

Käyttäjän topiassalonen kuva
Topias Salonen

Siis, ajatus parisuhteesta ja seksuaalisesta kanssakäymisestä lähisukulaisen kanssa tuntuu minusta inhottavalta, ja tämä on käsittääkseni yleinen ihmiselle kasvava ominaisuus, ns. Westermarck-ilmiö, että ihminen on pääsääntöisesti kykenemätön tuntemaan seksuaalista vetoa niihin, joiden kanssa on läheisesti kasvanut, eli sisaruksiinsa ja vanhempiinsa. Ei että kaikilla välttämättä näin kävisi.

Kuitenkaan en keksi yhtään mitään yleistä perustetta, miksi sisarustenväliset parisuhteet olisivat sen tuomittavampia kuin ei-sukulaisten väliset (biologisten lasten saanti asia erikseen). Ainoa, mitä minulla on, on epämääräinen mahatunne ja "yökkistä" -fiilis, ei muuta. Tuollaisen reaktion pohjalta minun on paha mennä kieltämään muilta sitä, mikä tuntuu mukavalta, joten siitä vain! :D

Tällaisten tilanteiden kautta minäkin pystyn hahmottamaan, miten jotkut haluavat kieltää asioita (kuten homoavioliittoja), jotka ovat heille tabuja.

(Tosin oletan että merkintäsi on lähinnä provokaatio ja muurahaispesän sörkkäisy.)

Visitor (nimimerkki)
Käyttäjän aleksin kuva
Aleksi Tiensuu

Topias,

On hienoa miten kykenet aiheuttamani ”yökkistä” -fiiliksen kautta hahmottamaan sitä, millaisia ilmentymiä se voi ottaa kanssaihmisissä ja sitä kautta ymmärtämään heitä paremmin. Sinällään ikävää, että kaikilla ”ei vielä loppuun asti ajatelluilla” asioilla ei ole samanlaista potentiaalia aiheuttaa tuntemuksia ja pysäyttää ajattelemaan. Se mikä koetaan normaalina, pysyy normina niin kauan kun se ei ajaudu älylliseen uudelleenkäsittelyyn (tai joudu tunnekuohujen paiskomaksi), vaikka sitten hieman ”sinnepäin” saattaa ollakin. Surullista, että tuohon uudelleenkäsittelyyn on varsin vaikea ajaa prosessoitavaa.

Kiitokset mainiosta kommentista

Vieras (nimimerkki)

Aihe on kinkkinen ja -kuten mainitsitkin- tätä tuskin kovinkaan moni pystyy käsittelemään ottamatta sitä ainakin jollain tasolla henkilökohtaisesti.

Keskustelu homoseksuaalien oikeuksista on nyt pinnalla käytännössä katsoen yhteiskunnan joka tasolla, mutta luulenpa että tulet saamaan jyrkkää vastustusta aiheen tiimoilta.

Yleensähän kielteistä kantaa homouteen perustellaan moraalisin ja luonnollisen argumentein, vedoten joko epäsovinnaisuuteen, normien (omien henkilökohtaisten tai laajemmessa mittakaavassa uskonnollisten) rikkomiseen tai sitten siihen perinteiseen suvunjatkamiseen.

Lajin säilymisen kannaltahan insesti on epäsuotuisaa tietenkin syystä että ihmislajin(kin) jatkuminen perustuu suvulliseen lisääntymiseen, jolloin luonnollisesti sukurutsassa "geenialtaasta" tulee liian suppea.
Käsittääkseni luonto ohjaakin omilla keinoillaan sisarukset hylkimään toisiaan tästä syystä (Perustuu ainakin feromoneihin, ja hajuthan ohjaavat suurilta osin parinvalintaa -vahvaa mutua tässä näin nyt).

Mutta nythän ei ole kyse siitä, koska kyseessä on veljespari, jotka eivät siis voi lisääntyä keskenään ja jälkikasvu ei ole biologista sukua kummallekaan osapuolelle.

Jäjelle siis jää yhteiskunnan suhtautuminen.

Haitallistahan tämä ei ole kenellekään, kaksi käsittääkseni täysvaltaista ja oikeustoimikelpoista aikuista miestä ovat suhteessa ja haluaisivat yhteiskunnan tunnustavan virallisesti heidän rakkautensa. He nyt vain sattuvat olemaan veljespari.

Jos ihmisillä on tämän asian suhteen ongelmia, se on heidän ongelmansa, sinä et veljesi kanssa ketään vahingoita.

Lapseen en usko tämän vaikuttavan sen kummemmin kuin muihinkaan homoparien kasvattamiin lapsiin, kunhan lapsi vain saa rakastat vanhemmat ja hyvän kodin.
Enkä usko asian olevan lapsen kavereillekaan ongelma, lapset kun suhtautuvat asioihin toisinaan uskomattoman luonnikkaasti ja vilpittömästi.

Asian läpi menosta juridiikan suhteen en olisi niinkään varma, koska pelkkä homous on vielä niin iso kysymys, en elättelisi toivoa tällaisen aloitteen läpimenosta.

Ne ovat siis ne muiden lasten vanhemmat joista asia kiikastaa, mutta tuskin tässä on muuta tehtävissä kuin elää omaa elämäänsä ja näyttää esimerkkiä. Eläkää ihmisiksi - omalla tavallanne.

Mika Kuusela

Eikö mikään ole enää pyhää - tarkoittaa - Eikö mikään ole enää kiellettyä?!!

Itselläni nousi aluksi omituisia tunteita, kun luin viestisti. Ei ole tullut tällaista tilannetta vastaan ja usko minua, on tullut monenlaista.

Jos olet/olette tosissanne, niin en kuitenkaan näe, että tuo teidän (tai vastaava parisuhde) rikkoisi ihmisyyttä vastaan. Siis aiheuttaisi tuhoa tai kärsimystä tai rikkoisi yksilönvapautta. Se rikkoo kyllä pelkoja ja sattuu syvälle asenteisiin sekä mutatoituneisiin moraalikäsityksiin. Eikös se ole aina hyvä?

Jos opiskelen vielä joskus papiksi ja haluatte sitten naimisiin, voin siunata teidät pyhään liittoon. Nyt joudutte tyytymään siunaukseeni siviili-Ihmisenä.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Insesti on ainoa seksuaalisuuden muoto, joka on kielletty kaikissa kulttuureissa. Kaikki muut seksuaalisuuden muodot ovat toisissa kulttuureissa kielletty, toisissa sallittu.

Vieras (nimimerkki)

Laji-, rotu-, sukupuoli- ja sukulaisuusneutraali avioliitto. Jos naisin äitini, voisin periä hänet sekä puolisona että lapsena. Näin sisko jäisi vähemmälle, ellei hän ehtisin ensin.

juri g.

Minähän jo sanoin ja kirjoitin, että avioliittokäsite halutaan laajentaa kaikkiin SETA:n jäsenryhmiin ja eri mamukulttuureihin. Ansiokkaasta listastasi puuttuvat vielä ikäneutraali ja lukumääräneutraali avioliitto.

P.S. Aleksi ei vaadi vielä kirkkohäitä veljensä kanssa, mutta sekin aika tulee kunhan välitavoite parisuhteen rekisteröinti on kokoomusvihreiden voimin ajettu läpi.

Käyttäjän aleksin kuva
Aleksi Tiensuu

Jorma,

Aleksilla eikä sen liiemmin hänen veljellään ole minkäänlaista tarvetta saada siunauksia satuolennoilta tai pyhittää liittoaan verellä.

Vieras (nimimerkki)

"Mielestämme oikeus rekisteröidä parisuhde tulisi laajentaa myös samaa sukupuolta olevien sisarusten ja sisarpuolien välille."
Tottkai niin pitäisi olla ja myös eri sukupuolta olevat sisarukset pitäisi voida rekisteröidä suhteensa, sehän on ihan luonnollista että suhteita syntyy kun ollaan ehkä yli 20 vuotta samoissa tiloissa. Mihin vedetään raja tässä suvaitsevaisuudessa ; eihän sitä rajaa saa vetää mihinkään koska kaikki on luonnollista. Kaukana ei olla siitä koiran kanssa avioitumisen sallimisesta mitä vielä syksyllä 2010 pidettiin kauhistuttavana edes kuvitella. Kaikki vanhan moraalikäsitykset ovat nykyisen viisauden mukaan väärin eikä niitä voi näin ollen vaatia noudatettaviksi.
Kyllä nykymaailman meno on SYVÄLTÄ monessa suhteessa.

Höpöjuttuja (nimimerkki)

Välttämättä tämä kirjoittajan teksti ei lisää yleistä suvaitsevaisuutta sisarusliittoja kohtaan,vaikka provosointi taitaa ollakin.

En kyllä tosin ymmärrä miten tälläinen kirjoitus provonakaan palvelee mitään tarkoitusta.

Kaippa tähän tulee 500 kommenttia tuohtuneelta kirkkokansalta,mutta siinäpä se.

Minä menen juomaan nyt kahvia.

Kata (nimimerkki)

Miksi eri sukupuolta olevien sisarusten parisuhteet pitäisi olla huonommassa asemassa kuin samaa sukupuolta olevien?

Käyttäjän aleksin kuva
Aleksi Tiensuu

Biologisin perustein, jokaisella tulisi mielestäni olla oikeus syntyä terveenä. Samaa sukupuolta olevien sisarusten parisuhteen voisi niin ikään laillistaa, mutta valitettavasti siitä olisi hyvin haastavaa tehdä tasa-arvoista, koska parin lisääntyminen olisi ehkäistävä niin, ettei sitä tapahtuisi edes vahingossa, tulevien tietoisuuksien terveyden turvaamiseksi (jotka siis tällä abstraktiotasolla tulevat syntymään vanhemmistaan ja vanhemmat ovat joukko vanhempia xc).

Otaksuin ja otaksun, että tässä riittää pureskeltavaa ilman, että kaivetaan kuvioihin monimutkaisempia asetelmia. Ja oma etu nyt on aina oma etu.

Käyttäjän aleksin kuva
Aleksi Tiensuu

Note to self: Lue seuraavaksi myös sanat ensimmäisen ja viimeisen välissä.

Käyttäjän elukka kuva
elukka elukka

ootteko kokeileet isukkia? Äitiä? Mites perheen koiraa?

peemil (nimimerkki)

hienoa että kirjoitit tänne.

niinkään kiinnostavaa ei ole se, millaisen kommenttivyöryn kirjoituksesi tulee aikaansaamaan.

vaan se miten uskomattoman suuri henkinen vahvuus sinulla on oltava. annathan pääsi periaatteessa mestattavaksi uuden suomen elämäänsä pettyneille konservatiiveille :-)

lämmintä talvea toivoten. tässä plokissa on munaa.

peemil (nimimerkki)

hienoa että kirjoitit tänne.

niinkään kiinnostavaa ei ole se, millaisen kommenttivyöryn kirjoituksesi tulee aikaansaamaan.

vaan se miten uskomattoman suuri henkinen vahvuus sinulla on oltava. annathan pääsi periaatteessa mestattavaksi uuden suomen elämäänsä pettyneille konservatiiveille :-)

lämmintä talvea toivoten. tässä plokissa on munaa.

Juppi 44 (nimimerkki)

Kahden miehen tai kahden naisen välinen liitto fyysisesti hedelmätön ja luonnoton.
Lapsella on oikeus isään ja äitiin.
Postmoderni aika on kadottamassa käsityksen elämäm pyhyydestä.
Ajatellaan, että Jumala on kuollut ja ihminen on oman moraalinsa mitta ja kaikki on sallittua ( pöyristyttävää )
[KR92: 1. Kor. 6:9]
9.Ettekö tiedä, että vääryydentekijät eivät saa omakseen Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö! Jumalan valtakunnan perillisiä eivät ole siveettömyyden harjoittajat eivätkä epäjumalien palvelijat, eivät avionrikkojat, eivät miesten kanssa makaavat miehet,

[KR92: Room. 1:25-28]
25.He ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen, he ovat kunnioittaneet ja palvelleet luotua eivätkä Luojaa - olkoon hän ikuisesti ylistetty, aamen.
26.Siksi Jumala on jättänyt heidät häpeällisten himojen valtaan. Naiset ovat vaihtaneet luonnollisen sukupuoliyhteyden luonnonvastaiseen,
27.ja miehet ovat samoin luopuneet luonnollisesta yhteydestä naisiin ja heissä on syttynyt himo toisiaan kohtaan. Miehet ovat harhautuneet harjoittamaan keskenään säädyttömyyttä ja saavat ansaitsemansa palkan.
28.Koska he eivät ole antaneet arvoa Jumalan tuntemiselle, on Jumala jättänyt heidät arvottomien ajatusten valtaan, tekemään sellaista mikä ei sovi.

Käyttäjän tahvoo2 kuva
Tahvo Oksanen

Jeesus Nasaretilainen toi moraalikysymyksen jokaisen ihmisen omalle iholle. Rakkauden kaksoiskäsky edellyttää, että kohtelet lähimmäistäsi, oli hän pakolainen, köyhä tai homoseksuaali kuten kohtelisit itseäsi ihmisenä. Jos sinulle välttää halpismarkettien laatu, tarjoa sitä lähimmäiselle, jos taas haluat parempaa, tarjoa sitä lähimmäisellesi. Jos sinulle kelpaa avioliitto, tarjoa avioliiton mahdollisuutta lähimmäisellesi. Jeesus nimenomaan asetti rakkauden kaksoiskäskyn kaiken lain ja profeettojen ilmoitusten tulkintasäännöksi. Lakia on luettava lähimmäisenrakkaus lähtökohtanaan. Tämä on myös Jumalan rakastamista, koska hän on asettanut tuon säännön.

Juppi 44 (nimimerkki)

Kahden miehen tai kahden naisen välinen liitto fyysisesti hedelmätön ja luonnoton.
Lapsella on oikeus isään ja äitiin.
Postmoderni aika on kadottamassa käsityksen elämäm pyhyydestä.
Ajatellaan, että Jumala on kuollut ja ihminen on oman moraalinsa mitta ja kaikki on sallittua ( pöyristyttävää )
[KR92: 1. Kor. 6:9]
9.Ettekö tiedä, että vääryydentekijät eivät saa omakseen Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö! Jumalan valtakunnan perillisiä eivät ole siveettömyyden harjoittajat eivätkä epäjumalien palvelijat, eivät avionrikkojat, eivät miesten kanssa makaavat miehet,

[KR92: Room. 1:25-28]
25.He ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen, he ovat kunnioittaneet ja palvelleet luotua eivätkä Luojaa - olkoon hän ikuisesti ylistetty, aamen.
26.Siksi Jumala on jättänyt heidät häpeällisten himojen valtaan. Naiset ovat vaihtaneet luonnollisen sukupuoliyhteyden luonnonvastaiseen,
27.ja miehet ovat samoin luopuneet luonnollisesta yhteydestä naisiin ja heissä on syttynyt himo toisiaan kohtaan. Miehet ovat harhautuneet harjoittamaan keskenään säädyttömyyttä ja saavat ansaitsemansa palkan.
28.Koska he eivät ole antaneet arvoa Jumalan tuntemiselle, on Jumala jättänyt heidät arvottomien ajatusten valtaan, tekemään sellaista mikä ei sovi.

Jari Vuorinen

Onpa sattumaa,että molemmat veljekset ovat homoja.No,ei tuo ole tavatonta,että näin käy.Veljeään täytyy rakastaa tietty mutta tuo tuntuu hyvin oudolta käsittää.Jospa te kuitenkin jossain vaiheessa päädytte siihen,että molempi hakee jostain muualta sen kumppanin.Onnea valitsemallanne tiellä.

J. Gagarin

Uskoakseni nykymaailman avoin suhtautuminen homoseksuaalisuuteen, mikä vielä 70-luvulla oli tuomittua ja jopa rikolliseksi luokiteltua, ennen kuin se määriteltiin sairaudeksi, on omalta osaltaan myötävaikuttanut homouden lisääntymiseen. Tämä on rohkea väite, mutta miellän sen todeksi.

Siihen aikaan, kun homoseksuaalisuutta kavahdettiin kautta linjan, nuoret yksilöt, jotka tunsivat itsessään tällaista suuntautuneisuutta, kavahtivat sitä itsekin ja ohjasivat itsensä "väkisin" "oikealle" polulle salaten jopa itseltään nämä taipumukset. Useimmat heistä avioituivat heterosuhteeseen, saivat lapsia ja elivät elämänsä "onnellisina" loppuun asti.

Mitä suvaitsevampi yhteiskunta on homoja kohtaan, sitä enemmän heitä tulee. Kahden aikuisen ihmisen välinen insesti on edelleen enemmmän tabu kuin homoseksuaalisuus, joten sen suhteen saamme vielä odottaa lisää vuosikymmeniä. Molemmat asiat puistattavat minua lähinnä miesten välisenä suhteena, ei niinkään naisten. Mutta se puistatushan ei määritelmällisesti ole homojen, vaan minun itseni "syytä".

Muuten päinvastoin kuin eräs kommentoija tässä blogissa, uskon, että nimenomaan sisarten keskuudessa esiintyy enemmän korrelaatiota homoseksuaalisuudessa kuin satunnaisesti valittujen kesken. Tämä on loogista, koska kyseessä ovat yleensä henkilöt, joilla on samantapainen geeniperimä kuin myös kasvuolosuhteet ja suhteet vanhempiinsa.

Käyttäjän topiassalonen kuva
Topias Salonen

Kuvailemasi "homouden lisääntyminen" ei ole homouden lisääntymistä, vaan homojen lisääntynyttä rehellisyyttä itseään kohtaan.

mr (nimimerkki)

Tuosta "elivät onnellisina elämänsä loppuun asti" olisin vahvasti eri mieltä. Kielletty persoona saa aina ilmauksensa tavalla tai toisella, kielletty kielteisenä. Ehkäpä käy niin, että lapset viimeistään toteuttavat vanhempansa tahdon, tai päätyvät tuhon tielle.

Vieras (nimimerkki)

On ankeaa naiselle tulla homomiehen huijaamaksi avioliittoon. Mies on mukava, mutta jossain mättää. Ollaan välinpitämättömiä, mies viettää yhä enemmän aikaa poikien kanssa. Seksi on huonoa, vähenee ja vähitellen lakkaa. Homomiehen pakollinen vääntäytyminen heterosuhteeseen on moraalisesti väärin hyväuskoista naista kohtaan.

J. Gagarin

Älä välitä! Miehistä 90% huijataan avioliittoon vastaavalla tavalla. Päänsäryt alkavat heti hääyön jälkeen.

Pekka Raukko

Sinusta vaan tuntuu että olet itse suuressa enemmistössä, vaikka olisi tosiasiassa pienessä vähemmistössä. ;)

Itsekin tiedän tapauksen, jossa homoseksuaali mies solmi avioliiton naisen kanssa. Täydellisen platoninen liitto kesti lopulta kahdeksan vuotta.

Vieras (nimimerkki)

Jos nainen tietää miehen homoksi, asia on ok.
Mutta jos mies väittää olevansa hetero, nainen alussa ihmettelee miten voi olla totta, että hän on tavannut näin komean ja mukavan miehen. Eikä se totta ollutkaan. Vähintään se mies alkoholisoituu.

space (nimimerkki)

Kaikenlaiset hiiparit sitä huomiota kinuavatkin. Toivottavasti "veljesi" on tietoinen ulostulostasi. Loistava kirjoitus, kiitos! Tämä nauratti oikein kunnolla.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Sama tuli minullekin ensimmäisenä asiana mieleen. Onkohan suhde tarpeeksi vahva kestämään, jos velipoika nostaa syytteen. Ellei se velipoikakin ole samaa häiriintynyttä mielikuvitusta.

Jussi Heino

Täytyy myöntää että olen hieman järkyttynytkin. Mutta kun ajattelee asiaa järjellä niin sisarusten liitojen kiellolle on ihan oikea peruste. Mutta koska olette 2 miestä niin sehän ei sinäänsä päde. Ette voi lisääntyä keskenänne joten mitään oikeaa pakkoa suhteenne kieltämiselle ei ole. Mutta kuitenkin ajatus on hieman vieras minulle. Mutta toisaalta rakkaus on rakkauta ja kun teidän suhteestanne ei synny vahinkoa niin mielestäni se on ok.

Vieras Siru (nimimerkki)

Kyllä yökötti,kun luin tämän!!!Onneksi en ollut juuri kahvia juomassa!!Kyllä maailma on sairas.Millään ei ole enää mitään väliä!!??Kaikenlaisia maa päällään kantaakin!!Ennen vanhaan tuollaiset olisi viety mestauslavalle ja päät pudotettu tai poltettu roviolla.Nykyisin on oikein "muotia tulla kaapista ulos"!!
Parempi olisi vaan pysyä sisäpuolella,kaikenlaisten hörhöjen!
Hyvin on "Köyhää" tämä elämä nykyisin.Mikään ei ole enää mitään.Mitään ei enää pidetä arvossaan,kunnioitus on hävinnyt kokonaan!!??

Vieras (nimimerkki)

Jo ainakin 25 vuoden ajan on tutkimukset osoittaneet mitkä seikat vinouttaa hormoonitasapainon ja aiheuttaa homouden ja lespauden. Siis kysymyksessä on sairaus, jonka voi parantaa melko helpoin konstein.
Jos nykyinen meno jatkuu on turha synnyttää lapsiakaan, voihan sitä rakastua kiinkeästi koiraansakin.

Ps Muuten mm Espnanja tarjoaa homoille hormoonihoidon jo.

J. Gagarin

En ole kuullutkaan, että homous päässäntöisesti olisi hormoneista kiinni. Toki homojen keskuudessa on fyysisestikin naisellisia miehiä ja miehisiä naisia, mutta eiköhän homojen valtavirta näytä fyysisesti ja hormonaalisesti aivan tavalliselta yksilöltä. Käsittääkseni syyt tuohon "sairauteen" tai "tilaan" ovat pikemminkin kasvuolosuhteissa ja samaistuksessa omiin huoltajiinsa.

Vieras (nimimerkki)

"Käsittääkseni syyt tuohon "sairauteen" tai "tilaan" ovat pikemminkin kasvuolosuhteissa ja samaistuksessa omiin huoltajiinsa."

Miten sitten selität sen että ihan normaalin heteropariskunnan lapsista yksi on homo ja muut ihan normiheteroita.

J. Gagarin

Kaikki eivät reagoi samalla tavalla asioihin. Ja lisäksi samassa perheessäkin kasvaneita saatetaan jommankumman vanhemman toimesta kohdella aivan eri tavoin. Mielenkiintoista olisi nähdä tilastoja siitä kuinka paljon homoseksuaalisuus korreloi sisarten vastaavien taipumusten kanssa. Uskon, että korrelaatio on aika merkittävä.

Vieras (nimimerkki)

Silloinhan homoudesta voisi oppia pois terapialla ja taas toisinpäin, homouteen voisi "Jukka Väisäsen eheyttävällä persepanotekniikalla" oppia.

Minä taas luulen että homous on synnynnäistä ja kokenut osaa nähdä sen jo ihan pikkulapsesta.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Joopajoo. Hoidot homouteen vaikuttaa käytännössä niin, että jos mieli on riittävä heikko niin homo menee takaisin kaappiin ja piilottaa seksuaaliset tunteet itseltäänkin. Se ei ole tervettä.

Vieras Samppa Haapavaara (nimimerkki)

Onko tämä nyt sitä BB-realismia? Tapio O Neva oli oikeassa kirjoittamisesta. Näin aiheutetaan häpeää suvulle.

Mutta onnea sinulle ja veljellesi. Sukupuolineutraalius on kaunis ja ihana asia. Jukkan tunneälyviherpläjäksetkään eivät näin mahtaviin universaaleihin rakkauden sfääreihin pääse.

Vieras (nimimerkki)

Vaikuttaako ympäristömyrkyt ihmisten seksuaaliseen suuntautumiseen, koska ne vaikuttavat lintuihin?

---

Biologia
Soili Semkina, 1.12.2010, 19:40

Ympäristömyrkky tekee linnuista homoja

Ympäristömyrkky metyylielohopea tekee hallaa iibislintujen populaatiolle: urokset lyöttäytyvät yhteen urosten kanssa, Nature News kirjoittaa.

Floridan valkoiibisten (Eudocimus albus) pariutumiskäytännöt muuttuvat, jos ne saavat ravinnon välityksellä metyylielohopeaa. Tämän jälkeen iibiskoiraat lyöttäytyivät useammin yhteen koiraiden kanssa, mikä on normaalisti tavatonta tälle lintulajille.

Floridan yliopiston ekologi Peter Frederick kollegoineen keräsi 160 iibislinnun poikasta pesäpaikoistaan Etelä-Floridasta vuonna 2005. He jakoivat ne neljään ryhmään, jossa jokaisessa oli 20 naarasta ja 20 koirasta. Kun linnut olivat 90 päivää vanhoja, tutkijat alkoivat lisätä metyylielohopeaa niiden ravintoon. Kolmelle ryhmistä annettiin vähän, keskimääräisesti tai paljon metyylielohopeaa siten, että ne vastasivat luonnossa esiintyviä määriä. Neljännelle ryhmälle ei annettu mitään.

Seuraavan kolmen vuoden ajan tutkijat mittasivat elohopean määrää lintujen sulissa ja veressä ja tarkkailivat niiden parittelukäyttäytymistä.

Tutkijat huomasivat, että ympäristömyrkky kerääntyi lintujen elimistöön ja että altistuminen sille lisäsi vailla jälkikasvua olevien pesien määrää 13-15 prosenttia. Merkittävä osa näistä pesistä oli koirasparien pesiä.
Vähäisellekin metyylielohopean määrälle altistuneiden lintujen kesken esiintyi vähemmän kosiskelumenoja ja naaraat lähestyivät koiraita vähemmän kuin kontrolliryhmässä. Mitä enemmän myrkyn määrä lisääntyi, sitä useammin koiraat pariutuivat keskenään. Koirasparit eivät olleet myöskään niin hanakoita vaihtamaan pariaan, kuten iibislinnut normaalisti tekevät jos paritteluaika jää tuloksettomaksi.

Frederick arvelee saman ilmiön toistuvan myös luonnossa, jossa metyylielohopeaa esiintyy. Muutos käyttäytymisessä syntynee myrkyn vaikutuksesta umpieritysjärjestelmään, joka kontrolloi ruumiin hormonituotantoa. Metyylielohopea muuttaa koiraiden sukupuolihormonien, testosteronin ja estradiolin, tasoja.

Tutkija varoittaa kuitenkin, ettei tuloksia voi yksinkertaisesti yleistää muihin lajeihin.

Metyylielohopea on elohopeametallin orgaaninen, myrkyllisin ympäristössä esiintyvä muoto. Elohopea on yleensä peräisin hiilivoimaloista ja kultakaivoksista. Floridassa elohopea oli todennäköisesti peräisin lääke- ja kunnallisten jätteiden poltosta. Floridan kosteikoissa elohopea on tiettyjen bakteerien vaikutuksesta muuttunut myrkylliseksi metyylielohopeaksi.

http://www.tekniikkatalous.fi/energia/ymparisto/ar...

Ari Ojala

Apua, onko minut pahoinpidelty?!

Kari Hurtta (nimimerkki)
Ari Ojala:
Apua, onko minut pahoinpidelty?!

Mites tämä kirjoitus niin paljon kauhistuttaa, että tunnet itsesi pahoinpidellyksi?

Vieras (nimimerkki)

Kertokaa nyt ihmiset, mikä siinä teidän, rakka(ide)n ja valtion liitossa kiehtoo? Miksi haluatte ylimääräisen, sopimattoman pyörän matkallenne?

Pistetään piste koko pelleilylle.

Torsti Virtanen

Hieno provo - kuinka pitkälle näissä LGT asioissa voikaan mennä?

Eihän sisarusten välinen homostelu ole sen ihmeellisempää kuin homostelu yleensäkään. Kehotan, että jos homoavioliitot sallitaan, niin viette "veljesi kanssa" asianne oikeuteen, jotta saatte myös teille kuuluvat perushomojen oikeudet.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Eiköhän jokainen ole haistanut provon. Mutta asia ei silti mihinkään muutu. Kaikki mahdolliset vähemmistöt ryntäävät barrikadeille ja vaativat oikeuksiaan tasa-arvon nimissä.
Bi-seksualisti haluaa naimisiin sekä miehen että naisen kanssa. Julkisiin rakennuksiin rakastuneet vaativat avioliittoa rakennusten kanssa etc.

mr (nimimerkki)

Kannattiko tuhlata bittejä tuohon jo vähän kuluneeseenkin neronleimaukseen?

Vieras (nimimerkki)

Jos ympäristömyrkyt muuttavat seksuaalista suuntausta, niin teille hommia riittää.

Saasteet ja päästöt saatava kuriin myös käytännössä ei vaan papereissa.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Eivät biseksuaalit automaattisesti polyamorisia ole. Itse tunnen vaikka kuinka monta biseksuaalia, kaikki seurustelevat yhden ihmisen kanssa kerrallaan niinkuin me muutkin monoamoriset.

miitta täti (nimimerkki)

Piikkitukkalesboille omat istumapaikat busseihin!

Käyttäjän aleksin kuva
Aleksi Tiensuu

Noh noh, pysytäämpä asiassa.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Aika harvat siellä samalla penkillä istuu, oma riittää aika monelle.

Pertti Sakari (nimimerkki)

Aleksi toi kuitenkin mielenkiintoisen näkökulman tähän kysymykseen.

Miksi esim. veljekset eivät voisi mennä keskenään naimisiin, koska eihän he voi tuottaa keskenään jälkeläisiä? Joten riskiä sisäsiitoisuuteen ei olemassa.

Tässäpä kysymys homoavioliitoja ajaville. Taitaa homoavioliittojen tie viedä kohti lisääntyvästi perverssiä yhteiskuntaa.

Mitta-täti (nimimerkki)

Hy hitto mikä nilviäinen.

Pekka Raukko

Jos tätä provoa käsitellään loogisesti ja samoin perustein kuin sukupuolineutraalia avioliittoa, niin Aleksi ei saisi virallistaa suhdettaan veljeensä.
Koska biologisista lähtökohdista on perusteltua kieltää sisarusten heteroliitot, niin yhdenvertaisen kohtelun vuoksi niitä ei voi sallia myöskään samaa sukupuolta oleville sisaruksille, vaikka biologinen peruste puuttuukin.

Pertti Sakari (nimimerkki)

Luuletko, että kaikki kaltaisesi ajattelevat juuri noin.

Pekka Raukko

Kyllä.
Jos he ovat ajattelutavaltaan kaltaisiani, niin he ajattelevat juuri noin.

Käyttäjän aleksin kuva
Aleksi Tiensuu

Pekka,

Logiikassa tunnetusti merkittävä ongelma on juuri siinä, että sen tuottamat lopputulemat ovat varsin alustussidonnaisia. Voisitko kirjoittaa hieman auki - "Jos tätä provoa käsitellään loogisesti ja samoin perustein kuin sukupuolineutraalia avioliittoa"- mitä ovat nähdäksesi nämä samat perusteet, jotka asetat viitekehyseksi, niin tällöin olisi mahdollista johtaa logiikkaa aiheeseen myös muiden toimesta.

Tälläisenään tekstisi ei loogisesti osoita juuri mitään, koska se on aivan liian abstraktila tasolla, ja siitä huolimattaa ottaa logiikan nimissä, tai logiikan arvovaltaan turvaten, kantaa, joka taas on hieman arveluttavaa.

Pekka Raukko

Perusteena tai "alustana" käytin velvollisuuseettistä yhdenvertaisuutta, mikä ei tietenkään ole muuta kuin melko satunnaisesti valittu viitekehys.
Yhtä hyvin olisi "alustaksi" voitu valita esimerkiksi seurauseettinen näkökulma, jolloin olisi varmasti tultu erilaiseen johtopäätökseen.

Käyttäjän aleksin kuva
Aleksi Tiensuu

Pekka,

Ja myös melko epämääisesti esitelty viitekehyt, jonka sisälle, sen valossa miten velvollisuuseettisen yhdnvertaisuuden nyt saan purettua (huomaa ongelmatilanne 1), mahtuu lukuisia kuvakulmia (ongelmatilanne 2) ja näin mieletön määrä potentiaalisia premissejä (ja ot 3). http://fi.wikipedia.org/wiki/Logiikka. Suosittelen myös tutustumaan Christos Papadimitrion konseptiin "Algorithmic Lens".

Hyvin korkealla abstraktiotasolla keskustelu on taatusti kivaa ja ilmaisuvoimallista, sitten kun kaikki jakavat samat konseptit ja ne ovat jotakuinkin yksiselitteisiä (esim. ohjelmoinnissa), tai silloin kuin osapuolet ovat kovasti humalassa ja keskuskustelua käydään yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan tiloissa.

Samalla tapaahan näkökulmasi yhdenvertaisen kohtelun "-periaate" sallii sen minkä kieltää, riippuen ihan siitä rinnastetaanko veljesparit sisaruspareihin vaiko homopareihin. Se on sitten taas toisenlaisen loogisen lauselman paikka arvottaa, kummin mennään ja miksi.

Pekka Raukko

Olet oikeassa siinä, että valitsemani ominaisuus, jonka suhteen yhdenvertaisuutta arvioidaan, on melko mielivaltainen, eikä sitä voi jäännöksettömästi perustella.

Tässä nelikentässä on yksi parisuhde, jonka kieltämiseen on olemassa biologinen tai lääketieteellinen peruste. Se on sisarusten heterosuhde. Biologisen kieltoperusten kriteeri on lähisukuisuus, joten lähisukuisuuden pitäminen ominaisuutena jonka suhteen yhdenvertaisuutta arvioidaan, on minusta perusteltua.
Mutta yksiselitteistä se ei todellakaan ole.

secularhumanist (nimimerkki)

Yleinen huomio keskustelun harhautumisesta sivupolulle:

Vaikka niin moneen asiaan voisikin tarttua, niin tartutaan yhteen:

i) Seksuaalisen orientaation ja insestin rinnastaminen toisiinsa ei toimi. Miksi ei? Siksi, koska orientaatio kuvaa ihmisen eroottista ja emotionaalista kiinnostusta samaan tai toiseen sukupuoleen tai kumpaankin sukupuoleen, sekä henkilön identiteettiä. Insestillä kuvataan taas tietyntyyppistä suhdetta/kanssakäymistä, jonka osapuolilla on tietynlainen orientaatio. Tästä taas esimerkiksi seuraa, että jokaikinen heteroseksuaalinen parisuhde ei ole luonteeltaan insestinen (ajatella!).

Tältä pohjalta voidaankin kenties siirtyä keskustelemaan itse asiasta. Kenties, ehkä...

Käyttäjän aleksin kuva
Aleksi Tiensuu

Josko tekisi testin, saako tällä uudella systeemillä vanhan blogin herätettyä keinotekoisesti henkiin. Kiitos sinulle vastauksestasi.

S. Freud (nimimerkki)

Ihan asiallinen kirjoitus, mutta miksi sinulla on veljesi penis suussa tuossa kuvassa?

T. S. Freud

Käyttäjän aleksin kuva
Aleksi Tiensuu

Kyseinen kuva on palvellut kuvanani blogittelun alusta lähtien. En kokenut tarpeelliseksi vakavoittaa habitustani, vaikka vakavamielisen aiheen otinkin esille. Jos puhuu asiaa, ei voi pukeutua pääsiäiseen ja mutustaa banaania, kun se jollain tapaa vie sanoilta uskottavuutta? "Miksi näin?" lienee taas kysymys, jota jengi voisi pienissä mielissään pohtia. =)

Vieras (nimimerkki)

Perheessä lasten keskinäiset tai vanhempien ja lasten keskinäiset seksisuhteet ovat sukurutsausta, riippumatta siitä onko kyseessä samaa tai eri sukupuolta olevat. Ei kai tämä ole perheen funktio? Eikö em. perheenjäsenet ole muuta tarkoitusta varten kuin seksikumppaneiksi toisilleen?

Bloginpitäjälle voisin suositella jotain mukavaa ei-sukulaispoikaa kumppaniksi. Ei kai oma veli nyt ole ainoa vaihtoehto? Jos blogisti teki provon käynnissä olevalle sukupuolineutraalille avioliiitolle, niin ei toiminut!

Käyttäjän aleksin kuva
Aleksi Tiensuu

"Perheessä lasten keskinäiset tai vanhempien ja lasten keskinäiset seksisuhteet ovat sukurutsausta, riippumatta siitä onko kyseessä samaa tai eri sukupuolta olevat."

Aivan aivan, on sitten eriasia onko sukurutsauksen kaikki ilmentymät pahasta.

"Ei kai tämä ole perheen funktio? Eikö em. perheenjäsenet ole muuta tarkoitusta varten kuin seksikumppaneiksi toisilleen?"

Mikä saa sinut ajattelemaan, että parisuhteeseen ei kuulu kuin seksikumppanuus?

Hyvää uutta vuotta!

Vieras (nimimerkki)

Kyllä kaikki sukurutsauksen muodot ovat pahasta ja väärin. Kyllähän parisuhteeseen kuuluu muutakin kuin seksi, mutta tässä olikin kyse juuri siitä sukurutsauksesta. Perheenjäsentä pitää rakastaa vain perheenjäsenenä ei homo- tai heterokumppanina. Kun veljessuhteeseesi lisätään parisuhde-elementti, niin kyllä se on vahingollista ja sen lisäksi kieroutunutta. Miksi et tyytyisi rakastamaan veljeäsi vain veljenä? Perheenjäsenten suhdetta ja parisuhdetta ei pidä sekoittaa, eikö tämä ole selvä asia, vai onko sinun ja veljesi todellisuudentaju jotenkin hämärtynyt? En tarkoita tätä loukkaavassa mielessä.

Käyttäjän aleksin kuva
Aleksi Tiensuu

Vieras,

”Kyllä kaikki sukurutsauksen muodot ovat pahasta ja väärin.”

Pidän perusteluistasi.

”Perheenjäsentä pitää rakastaa vain perheenjäsenenä ei homo- tai heterokumppanina.”

Valitettavasti hukkasin tämän elämän manuaalin ilmeisen pian synnyttyäni tai ehkäpä jo hieman sitä ennen. En muista lukeneeni mistään mainintaa, että asian tulisi olla juuri näin.

”Kun veljessuhteeseesi lisätään parisuhde-elementti, niin kyllä se on vahingollista ja sen lisäksi kieroutunutta.”

Miten se vahingollisuus ja kieroutuneisuus sitten muodostuu ja millaisia ilmentymiä se ottaa?

”Miksi et tyytyisi rakastamaan veljeäsi vain veljenä?”

Heitetään hypoteettinen tilanne, jossa sinulla on pitkään jatkunut parisuhde henkilön kanssa, jota rakastat. Miksi et tyytyisi pitämään häntä vain hyvänä ystävänäsi?

”Perheenjäsenten suhdetta ja parisuhdetta ei pidä sekoittaa, eikö tämä ole selvä asia, vai onko sinun ja veljesi todellisuudentaju jotenkin hämärtynyt?”

Elämme kyllä varsin erilaisessa todellisuudessa kuin valtaosa ihmisistä, mutta se tuskin on seurausta todellisuudentajun hämärtymisestä, vaan ehkä ennemminkin päinvastoin.

Käyttäjän miljasaresvaara kuva
Milja Saresvaara

En voi olla epäilemättä tätä provoksi, mutta ajatuskin jostain sisarussuhteista tuolviisii puistattaa. Siis ihan TÄYSIN riippumatta onko ne homo vai heterotapauksia.
En todellakaan pidä samantekevänä sekaantuuko sitä sukulaisiin vai vieraisiin. Itselle jo ajatuskin sekaantumisesta edes johonkin pikkuserkkuun tuo jo inhon väristyksiä jonkin verran. Maailmassa on NIIN miljoonittain miehiä ja naisia, ettei sitä nyt todellakaan mihkään sukuunsa tarvitse sekaantua.
Tällainen on mielipiteeni, jota ei voi koskaan muuksi muuttaa.

Käyttäjän aleksin kuva
Aleksi Tiensuu

Milja,

kunnioitettavaa kovapäisyyttä. Minun itsekunnioitukseni ei välttämättä kestäisi samalla tapaa tosiasioiden sivuuttamista tunnepohjalla ratsastaen, jos ei nyt sitten jonkin pseudototuuden kannattelemana. Noh, uskonvapaus on uskonvapautta.

Käyttäjän miljasaresvaara kuva
Milja Saresvaara

Kovapäisyyttä? Eh, kiitos:D (joskaan en ole ihan varma mitä tuolla tarkoitat tarkalleen, mutta) "kovapäisyys" on sisäänrakentunut moraalikoodisto. Minun itsekunnioitukseni ei kestä oikein mitenkään sen ohittamista. En sekaantuisi "silleen" edes kavereideni exiin, johtuen lojaliteetista kavereita kohtaan. Vaikka niissä tapauksissa olisi ehkä pari kiinnostavaa tyyppiä ollutkin:) Mitään sukulaista kohtaan ei (onneksi) ole juolahtanut mieleenkään mikään sekstaus-kanssakäyminen.

Jos sellainen into jollekulle kuitenkin tulee, niin minun mielestäni siitä on kieltäydyttävä. On nimittäin niin, että ei ole olemassa mitään yhtä ainoaa, "sitä oikeaa" rakkautta, vaan jokaista ihmistä kohti on olemassa useita hyviä kumppanivaihtoehtoja.

Aleksi T;
"Minun itsekunnioitukseni ei välttämättä kestäisi samalla tapaa tosiasioiden sivuuttamista tunnepohjalla ratsastaen"

Jos kyse on esim. suhteen ylläpidosta omaan lähisukulaiseen, niin minusta se on nimenomaan tosiasioiden sivuuttamista tunnepohjalla ratsastaen.

Käyttäjän aleksin kuva
Aleksi Tiensuu

Milja

Oletko koskaan miettinyt kuka tuon sisäänrakennetun moraalikoodiston onkaan sisääsi rakentanut tai sitä mille se rakentuu?

"On nimittäin niin, että ei ole olemassa mitään yhtä ainoaa, "sitä oikeaa" rakkautta, vaan jokaista ihmistä kohti on olemassa useita hyviä kumppanivaihtoehtoja."

Allekirjan tämän varsin mielelläni, mutta vielä mieluummin lukisin, miten osoitat väittämäsi todeksi.

"Jos kyse on esim. suhteen ylläpidosta omaan lähisukulaiseen, niin minusta se on nimenomaan tosiasioiden sivuuttamista tunnepohjalla ratsastaen."

Ilmeinen koukku on ilmeinen koukku. =)

Moniko parisuhde kariutuu keskimäärin? Prosenttiosuus on varmasti aika merkittävä, koska se on merkittävä jo avioliittoon asti ehtineidenkin keskuudessa, jolloin kai ollaan jo aika pitkällä "tässä" kuviossa. Veljesten välinen suhde on vahva, sanoo vanha kansa, se on veressä ja sillai. Me vastaan maailma, nyt ja aina. En tiedä mikä sinulle on parisuhteessa tärkeää, mutta sen muistan, että napakympissä luottamus nostettiin aina kovin korkealle. Jos on jo löytänyt ihmisen, jonka kanssa on päässyt samalle aallonpituudella, jota rakastaa ja jonka kanssa on hyvä olla, miksi ihmeessä, loogisesti ajatellen, sitä ottaisi ja käyttäisi "arvokasta" elämäänsä ja aikaansa lähteäkseen hakemaan tätä kaikkea samaa pelikentältä, josta ihmiset usein sen epäonnistuvat löytämään, vain siksi, että kuviossa on jotain, joka käy yleistä käytännettä vastaa?

En näe sivuuttaneeni mitään tosiasioita tunteiden kantamana. Olen ollut varsin tietoinen siitä, etteivät kanssaihmiset kykene käsittelemään asioita asioina, ilman että antaisivat vakiintuneiden käytänteiden, yleisen ilmapiirin ja tunnelatausten ohjailla itseään. Ei se ole kummallekkaan meistä yllättävää tai odottamatonta, että ihmiset käyttäytyvät tavanomaiseen tapaansa, typerästi, kun heidän eteensä asetetaan ongelmatilanteita, joiden käsittelyyn ei ole olemassa kuin tietynlaisia valmiita malleja, omia kun kykenee rakentamaan varsin harva.

Vieras (nimimerkki)

Sisko ja veli olivat viihdytystöissä. Sisko sanoo veljelleen, että sinähän olet parempi naimaan kuin isäsi. Sitä se äitikin tykkää, vastasi veli.

PS. Mistä veli tietää että siskolla on menkat? Siitä että isän kulli maistuu oudolta.

Vieras (nimimerkki)

Sukurutsa on lain mukaan rikos. Olet lainrikkoja, ja sinut pitäisi tuomita. Vaikka jokaisella olisikin omat moraalikäsityksensä, niin yhteisiä lakeja on noudatettava. Jos haluat toiminnastasi laillista, sinun täytyy tavalla tai toisella saada aikaan lakimuutos.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Rakkaus ei ole kieletty. Sukupuoliyhteys lähisukulaisten kesken on.

Menin läpi rikoslakia toisessa komentissani.

Käyttäjän aleksin kuva
Aleksi Tiensuu

Kari

Niin, ajatella, kaikenlaisia esteitä se yhteiskuntamme normaalille elämälle asettaakin.

Käyttäjän aleksin kuva
Aleksi Tiensuu

Tai sitten voin rikkoa lakia mieleni mukaan aina siihen asti, kunnes joku haastaa minut siitä oikeuteen... ja tietysti mahdollisesti myös sen jälkeen. Ei sillä, että kyseessä olisi tunnustus siitä, että harjoittaisin tai harjoittaisimme mitään lainvastaista toimintaa.

Lain säännön mukaista tuskin on liimautua makuuhuoneemme ikkunaan tutkaileemaan, mitähän siellä oikein tapahtuu, vaikka siitä sitten kiinnostunut olisikin. Varovaisuus julkisella paikalla taas on aina hyväksi, ihan noin normipareillekin... mieleeni kumpuaa useampi lähes traumaattinen tilanne, jossa sielulleni on tehnyt kipeää, varomattoman julkisen sukupuoliyhteyden toimesta, vaikka se ei eittämättä aktin primäärifunktio ole ollutkaan.

Ihme touhua (nimimerkki)

Joka eliölajissa on jollain lailla vinksahtaneita yksilöitä.
Henkisesti tai ruumiillisesti.
Ihmisiä on miljardeja, joten tottakai joukkoon mahtuu kaikenlaista kummajaista.
Ihmiskummajaiset vaan haluaa jostain ihmeen syystä tuoda sen julki.
Tässä on taas yksi hyvä esimerkki.
Ilmeisesti on henkisesti niin paha olla kun tiedostaa oman erilaisuutensa.

Käyttäjän aleksin kuva
Aleksi Tiensuu

Osuit naulaa kantaa, on todellakin henkisesti raskasta olla erilainen ja elää maailmassa johon on muuten miljardeja ja taas miljardeja ihmisiä kuollut ja miljardeja ja miljardeja ihmisiä kuolee, kymmeniä, jos ei satoja tätä viestiä kirjoittaesani, pohtien massan mukana elämiimme vaikuttavia suuria kysymyksiä, kuten pitäisikö yhteiskunnan antaa Alekseille oikeus käyttää eriparisukkia. Siinähän sitten tanssin keskellä LUONNOLLISTA täystuhoa, muiden heristäessä sormea luonnottomasta käytöksestä.

On mielettömän rasittavaa nähdä ihmisten astuvan ulos mäkkärin ovesta, pihviä mutustaen ja kiroten jotakuta, joka oli tappanut koiransa.

On, äh, perkele, paha olla. Onneksi maailmaan mahtuu jotain kaunistakin, kuten veljeni, jonka ansiosta sitä jaksaa nostaa nyrkit pystyyn ja herätä alkavaan päivää.

Vieras (nimimerkki)

Itsehän olet julkisuuteen tullut;) Voi niitä rikoksia sattua kotonakin, ja niitäkin on pystytty ratkomaan. Ainahan sitä voi tehdä rikoksia kunnes jää kiinni, näinhän rikolliset juuri tekevätkin.

Käyttäjän aleksin kuva
Aleksi Tiensuu

En oikein ymmärrä tuota punch linea tuossa alussa, mutta ehkä se on kool ja siltä varalta ;););)

Terävä havaintosi saaneen tätä lukevien hampuusien lemmikkihamputkin tärisemään kaapeissaan sekä vaimojaan hakkaavat miehet laskemaan nyrkkinsä siinä missä setiä pahoinpitelevät tädit lyömäaseensa.

Aww, oikeasti?

Käyttäjän miljasaresvaara kuva
Milja Saresvaara

Aleksi;
"Oletko koskaan miettinyt kuka tuon sisäänrakennetun moraalikoodiston onkaan sisääsi rakentanut tai sitä mille se rakentuu?"

Minä olen sen rakentanut. Kaiken sen perusteella mitä olen kokenut ja nähnyt olen muodostanut käsitykset oikeasta ja väärästä. Periaatteita on ihmisillä erilaisia. Minun arvoissani koskemattomuus sukulaisiin kuuluu "pyhiin" arvoihin. Vaikken uskovainen olekkaan. Arvoni eivät ole tulleet "valmiiksi annettuna" tosiaankaan.

Yhtä ihmistä kohti on useampia partnerivaihtoehtoja. Sen on huomannut näin kolmeenkymppiin tultuani. Ihan seuraamalla eri ikäisten ihmisten suhteita ja vaiheita.

Luottamus on toki tärkein suhteessa minunkin mielestäni. Sukurutsan pitäminen inhottavana ei ole mielestäni merkki "vakiintuneiden käytäntöjen" ja "yleisen ilmapiirin" seuraamisesta ilman omia ajatuksia(tai jotain fakkiintuneisuutta) vaan merkki terveestä ajattelusta. Mitään sukulaisten välisiä parisuhderekisteröintejäkään ei pidä tehdä yhteiskunnan toimesta.
Mutta nämähän ovat vain minun mielipiteitäni. Kukin eläköön miten lystää puolestani, kunhan se on aikuisten ihmisten keskinäistä ja molempien tahdon välinen asia. Hyvää uuttavuotta.

Käyttäjän aleksin kuva
Aleksi Tiensuu

Milja

"Sukurutsan pitäminen inhottavana ei ole mielestäni merkki "vakiintuneiden käytäntöjen" ja "yleisen ilmapiirin" seuraamisesta ilman omia ajatuksia(tai jotain fakkiintuneisuutta) vaan merkki terveestä ajattelusta."

Merkki terveestä ajattelusta olisi myös ollut perustella mielipiteesi jotenkin, jolloin sille voisi antaa aivan erilailla arvoa. Et ole vieläkään edes yrittänyt osoittaa, miksi kuvailemani kaltainen insesti olisi väärin.

"Mutta nämähän ovat vain minun mielipiteitäni. Kukin eläköön miten lystää puolestani, kunhan se on aikuisten ihmisten keskinäistä ja molempien tahdon välinen asia. Hyvää uuttavuotta."

ja juuri kuitenkin edellisen henkäyksen loppuun totesit:

"Mitään sukulaisten välisiä parisuhderekisteröintejäkään ei pidä tehdä yhteiskunnan toimesta."

Eikös tuo ole ihan sellainen mielipide, joka liittyy niiden elämiin, jotka puolestasi tekevät keskenään mitä tahtovat, yhteiskunnan asettaessa pelisäännöt? Arvostan näkemystäsi siitä, mielipiteesi ovat vain mielipiteitäsi, eikä niille näin ollen välttämättä kannata antaa arvoa sen enempää kuin mielipiteille noin yleensä.

Oikein hyvää vuotta myös sinulle.

Inex (nimimerkki)

No, huh huh. Mutta kannattaa muistaa, että sinkkumies ei voi adoptoida joten se siitä.

doppelgänger (nimimerkki)

1. Insestin sosiaalinen tuomitseminen saattaa juontua sisäsiittoisuuden degeneroivasta vaikutuksesta jälkikasvun perimälle ja yleisesti geenipoolin "laatuun", joka on voitu empiirisesti havaita jo hyvin kauan sitten.

2. Perheyksikkö mielletään ihmisen viimeiseksi turvallisuuden ilmapiirin takaavaksi ympäristöksi, ja koska seksi on intiimi yksilöllisyyden rajoja rikkova tapahtuma, perheenjäsenten väliset seksuaaliset suhteet voivat olla vahingollisia yksilön itsenäisen identiteetin kehitykselle, joka nyky-yhteiskunnassa vaarantaa perheen funktion individualistiseen yhteisöön valmentajana.

3. Perheensisäisten suhteiden ulosjättäminen seksuaalisuuden toteuttamisesta jättää perheelle selkeämmän roolin jäsenten keskinäisten suhteiden toiminnallisuudessa, eli vallitsee yhteinen sopimus tasosta jolla vuorovaikutetaan, eikä esim. läheisyydentarve sekoitu seksuaalisuuteen - vähän samaan tapaan kuin ammattiauttajalla asioidessa. Tämä osaltaan luo selkeyden ja turvallisuudentunteen.

Siinä että mistä nämä normit ovat peräisin on paljon tekijöitä pelissä - jotkut enemmän ja toiset vähemmän rationaalisia.

En näe "veljesrakkaudessanne" sinänsä mitään paheksuttavaa. Aika rohkeaa kirjoittaa asiasta, ja propsit siitä.

Käyttäjän aleksin kuva
Aleksi Tiensuu

Ykköseen:

Näinhän se varmaan on ja sitten siitä on muodostunu konsepti, jota ihmiset ei enää kykene purkamaan tekijöiksi ja he eivät näin havaitse, että tätä vaaraa ei veljesten kesken ole. Saman ilmiön pohjalta syntyy hirvittävämä määrä eriskummallisia arvoja.

Kommentoin varmaan lisää joskus myöhemmin, nyt on sen verran vitutusta ilmassa ja paljon tekemistä, että on varmaan fiksua koittaa kanavoida sitä toimeliaisuudeksi.

doppelgänger (nimimerkki)

Aleksi Tiensuu: "Mikä saa sinut ajattelemaan, että parisuhteeseen ei kuulu kuin seksikumppanuus?"

Tuo on muuten yleistä homoliittoja ja homoutta vastustavien ihmisten ajatuskömpelyyttä. Homouden tullessa puheeksi nuo ihmiset ajattelevat ensiksi peppuseksiä, muistavat että kakka tulee sieltä, ja sitten vihaisina vilkkaan mielikuvituksensa uhreina ryhtyvät argumentoimaan homoutta vastaan milloin Raamatulla ja milloin oman todellisuudentulkinnan pohjalta oletetulla luonnonjärjestyksellä. Siinä oman Disney-todellisuuden ja sen arbitraaristen arvojen puolustamisen kiihkomielisessä tiimellyksessä unohtuu, että parisuhteessa seksi (ihanteellisesti) on rakkauden äärimmäinen fyysinen ilmentymä. Heidän mielikuvituksensa ei kuitenkaan riitä siihen että kaikki eivät välttämättä edes harrasta penetraatiota, ja muutenkin ihmisten seksuaaliset mieltymykset vaihtelevat suuresti niin hetero- kuin homoseksuaalienkin keskuudessa.

Tähän seksikeskitteiseen ilmiöiden tarkasteluun perustunee myös joidenkin käsitys siitä että seksuaalinen orientaatio on valinta - ikäänkuin kyse olisi vain siitä että kenen kanssa sekstaa.

Toinen vaihtoehto on että nuo ihmiset ovatkin itseasiassa biseksuaaleja, jotka eivät edes kykene erittelemään seksuaalista suuntautumista sukupuolibinääriakselilla ja näin kokevat pelkkänä valintana sen kenen kanssa makaavat.

Kauko Laitala

Aleksi, hauska juttu että haluaisit avioliittoon nimenomaan mutta et siunausta "satuolennolta" joka kuitenkin avioliiton on asettanut. Ja nimenomaan säätänyt ihmiskunnan perusyksikön, joka turvaa terveen ja luonnonmukaisen kasvuympäristön myös lapselle.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Ehkä insesmi tuntuu väärältä siksi, koska usein yhdistetään siihen, että toinen osapuoli ei ole halukas ja vapaaehtoinen. Esim. isä raiskaamasta lastaan. Muutenkin jos insestisessä suhteessa toinen osapuoli on ns. toista korkeammalla kuten vaikka isä ja lapsi, niin siinä syntyy helposti tilanteita missä toista manipuloidaan eikä hän välttämättä ole mukana täysin omasta tahdostaan vaan ei halua suututtaa ylempää osapuolta. Kahden veljen tapauksessa tätä kuitenkaan ei ole.

Koska sisarusten väliset suhteet ovat kuitenkin melko harvinaisia, voi ihmisille tulla taipumus ajatella, että niiden syntymiseen ovat vaikuttaneet erityisen onnettomat perheolot. Jos se oma sisarus onkin vaikka väkivaltaisessa perheessä ollut se ainut tuki, eikä sitä ole kuulut kodin ulkopuoleltakaan. En tiedä sitten mikä on totuus tässäkin asiassa.

Periaatteessahan sisarusten välisessä suhteessa ei ole mitään väärää, jos he eivät lisäänny. Siinä on se liian samanlainen geeniperimä-henkinen ongelma joka aiheuttaa helposti pahoja sairauksia jne. Mutta samaa sukupuolta olevilla se nyt ei muutenkaan ole ongelma.

Pekka J. Mäkinen

Mä olen rakastunut itseeni, ja voisin mennä itseni kanssa naimisiin. Tosin olen myös rakastunut Vespaani (skootteri) sekä kitaraani. Jos moniavioisuus tulee vielä voimaan voisimme kaikki kolme elää onnellisesti naimisissa elämämme loppuun asti.

Milaja Schwartz

Sinä olet oikeasti sairas ja tarvitset apua, teet häpeää vanhemmillesi mitä ne on mieltä tästä itkevät varmaan joka yö itsensä uneen on väärin että sinä ja veljesi saatte elää täälä maailmassa tuommoisina kuin olette. Hyi että miten voi olla mahdollista teidän on pakko olla jotain saatanan palvelijoita koska ei tuommosta pahuutta voi olla muuten ja vieläkö te elukat haluatte lapsen tuohon yhtällöön eikö teillä ole mitää itsetuntoa. Menkää kokouksiin jeesus kristus voi teidät parantaa

Milaja Schwartz

Sinä olet oikeasti sairas ja tarvitset apua, teet häpeää vanhemmillesi mitä ne on mieltä tästä itkevät varmaan joka yö itsensä uneen on väärin että sinä ja veljesi saatte elää täälä maailmassa tuommoisina kuin olette. Hyi että miten voi olla mahdollista teidän on pakko olla jotain saatanan palvelijoita koska ei tuommosta pahuutta voi olla muuten ja vieläkö te elukat haluatte lapsen tuohon yhtällöön eikö teillä ole mitää itsetuntoa. Menkää kokouksiin jeesus kristus voi teidät parantaa

Jouni Ollila

Pakkohoidon paikka.
Toivotaan ettei viatonta alaikäistä lasta IKINÄ sallita tälläisen parin huostaan.
Totaalifriikkejä ja helvetin hienoa että evoluutio viime kädessä hoitaa asian korjaamisen.

Käyttäjän Blackjack kuva
Jaakko Mäki

Insestikielto on perinpohjimmiltaan ritualisoitu evolutiivinen sopeutuma sukurutsan välttämiseksi.(esimerkiksi teini-ikä on tarkoituksella vaikea että nuoret urokset lähtevät vaeltamaan)
Tässä tapauksessa kyse kumminkin on pelkästään moraalikysymyksestä, eli voidaan kysyä olemmeko ihmisiä vai apinoita?

Mikko Salminen

Jos mietitään, että olemme pohjimmiltamme apinoita, voimme tehdä, mitä muutkin apinat tekevät. Tai miksei niinkuin mitkä tahansa muutkin eläimet?

Musta leski -naaras syö uroksen parittelun jälkeen. Kaikista suhteista tulisi tällä konstilla yhden illan suhteita.

Leijonaurokset taistelevat säännöllisesti naaraslaumasta. Kun kilpailija voittaa lauman itselleen, hän tappaa kaikki poikaset. Näin naaraat tulevat nopeasti kiimaan ja uros saa siirrettyä geenejään eteenpäin. Eihän sitä tiedä, kauanko kestää, että seuraava uros tulee kaappaamaan akkalauman itselleen. Ihmisillä tämä olisi aika haastavaa, koska lapsensa menettänyt nainen voi olla vähän haluton harrastamaan seksiä lapsensa murhaajan kanssa.

Onneksi eläinmaailmassa raiskaus ei ole rikos. Yleensä raiskauksen kohde on oman lajin naaras, mutta antarktiksella on päästy todistamaan tilannetta, jossa nuoret merikarhut (hylje, ei merimies) raiskaavat pingviinejä. Pingviineille koituu tilanteesta luultavasti hieman haittaa, onhan kyseisen hyljelajin edustajat n. 20 kertaa painavampia kuin pingviinit.

Me emme ole eläimiä. Me olemme ihmisiä. Eläinmaailman käyttäminen luonnollisuuden kuvaajana on typerää henkistä laiskuutta.

Ps. Nyt menen syömään hatullisen paskaani, ihan niinkuin pihamaan jänöjussikin tekee.

Käyttäjän Blackjack kuva
Jaakko Mäki

Loukkasin ensinnä insestitabua ja sen jälkeen käsitystä eläinkunnasta erillisestä ihmisestä, vaistomaisesti ymmärsit että sinun on hyökättävä mielipidettäni vastaan mutta koska sinulla ei ollut valmiina mitään homoseksuaaliseen insestiin relevanttia vasta-argumenttia niin vanha reduktio ad absurdum koskien homoseksuaalisuuden puolustamista sillä että sitä tapahtuu muussakin eläinkunnassa kelvatkoon..
Same old same old, mä alan taas kyllästyä tähän uskisten kanssa vääntämiseen.

Käyttäjän pekki kuva
Veikko Pekki

On todettava, että minua et ole jekuttanut, vaan juttusi, joka poiki monenlaista kommenttia, on tekaistu.

Sabina Lehtilä

Eikös me kaikki olla sukua toisillemme...

Toimituksen poiminnat